dimarts, 20 d’octubre del 2009

VA DE PREMIS

Fa un temps que em fixe en una cosa i a partir d'aleshores ja no deixe de veure-la per totes bandes. Us ha passat això alguna vegada? Jo crec això és el naixement de les casualitats.

Ahir mateix Sàlvia em va deixar un llibre que parla de la biografia de Caputxeta que jo no coneixia. El llibre es diu "El asunto de mis papás" amb il·lustracions de Mª Isabel Poveda i m'ha agradat moltíssim perquè parla del punt de vista de la pròpia Caputxeta sobre la història ( i és que tots els fets es poden veure des de diferents vessants...). Aquest llibre va ser premi Apel·les Mestres d'il·lustració de l'any 1991.



Per cert, estigau atents perquè Caputxeta té una sorpresa per a vosaltres que prompte descubrireu!!

Sálvia ha preparat al bloc Pinzellades de colors una selecció de Caputxetes que paga la pena escodrinyar



Doncs avui he vist que el premi Apel·les Mestres d'aquest any ha estat per a Andrés Pi Andreu (La Habana, 1969) per l'obra "La ventana infinita"
Un altre premi d'àlbums il·lustrats és el premi Compostela. Aquest 22 d'octubre es presenta l'obra guanyadora de la seva segona edició "un gran sueño"



A través del bloc Jim botó, m'he enterat del 5é premi Atrapallibres que es concedeixen a Catalunya i que tenen la particularitat que el jurat són els propis lectors. El premi Atrapallibres té tres categories: 9, 19 i 11-12 anys ( clique en la imatge per veure els llibres premiats)

dimecres, 14 d’octubre del 2009

UN RAIG D'ESPERANÇA...

"M'encanta este món perquè sóc feliç"


Això és el que li ha escrit Maria en la seua carta a un company d'un col·legi d'Alcoi que encara no coneix. En ella es descriu, i al final, aquesta perla que m'ha alegrat el dia: hi ha una nena de huit anys a la meua classe que no té cap vergonya en assegurar-li al seu company que se sent feliç en aquest món ( o millor, en el seu món). Quanta senzillesa, sinceritat i inocència al llenguatge infantil... d'això en podriem aprendre molts adults.

A mi m'encanta que li encante...

M'ha recordat aquest comentari dos llibres que en parlen de la felicitat del dia a dia, i d'aquelles coses SENZILLES que ens fan més suportable aquest món per a aquells que ja no veiem el món amb els cristalls de la infantesa:


Directe al gra, com la Maria a la seua carta, una simple pregunta i allà està l'argument i la intriga que ens farà passar la pàgina:

¿Qué es la felicidad?


La autora i il·lustradora de "Selma" que és com es diu el llibre és Jutta Bauer.

Un altre llibre que també reflexa els plaers del dia a dia és "Me encanta" de Minne i il·lustrat per Natalie Fortier i editat per Kókinos. En ell una nena anomenada Clara va descrivint allò que li encanta ( igual com Maria).



I a tu, que t'encanta?