divendres, 30 d’abril del 2010

MÉS CONTES DELS PADRINS

Hem fet una exposició al col·legi per poder veure els contes que han realitzat els alumnes de tercer a sisé de primària. Els alumnes han estat engrescats durant tot el procés. Hi han contes molts originals, alguns pel seu argument i altres pel format que li han donat al conte. Hi ha inclús qui s'ha atrevit a fer un pop-up en la coberta del conte ( mire-ho en les fotos dels contes). Des d'ací us felicitem a tots. L'exposició ha quedat d'allò més lluïda.

Al fons de la presentació hi ha la foto del llibre gran d'enguany.

Hem descobert també aquesta nova eina que és útil per poder juntar en una mateixa presentació fotos, videos, música, text, etc. Per poder veure els videos en un tamany més gran cliqueu a la banda de baix a la dreta de la finestreta del video. El botó del play de baix de tot és un reproductor de música.Si cliqueu allí primer podreu anar mirant i escoltant música. De qualsevol forma aneu clicant i descobrint!


dilluns, 26 d’abril del 2010

EL LLIBRE GRAN

Tots els alumnes de l'escola han participat com cada any en el llibre gran, que és una de les activitats que realitzem en la setmana de la lectura. El resultat sempre fa goig de veure per les diferents interpretacions que alumnes i mestres fan al voltant d'un tema, de fet els alumnes miren i remiren el que ha fet cadascú. Aquest any el tema era "llegim junts", i venia relacionat amb l'animació de l'apadrinament lector del que ja hem parlat en anteriors entrades.

La nostra idea era reflexar diferents moments en que podem compartir la lectura: amb els nostres fillols de lectura, amb els familiars ( germans, pares, iaios, cosins, etc.) amb els mestres, amb els bibliotecaris, amb els escriptors, etc. Al final ens ha faltat espai però la idea ha quedat plasmada.

A més li vam demanar a l'escriptor Carles Cano la seua col·laboració en el llibre, i ell ha estat molt amable contestant compartint amb nosaltres algunes de les seues poesies donat que aquest trimestre jugarem amb la poesia i llegirem alguns dels poemes del seu llibre "poemes sense diminutius".

Moltes gràcies Carles.

Aquest és el resultat.



dijous, 22 d’abril del 2010

CONTES PER A L'APADRINAMENT LECTOR

Aquesta setmana estem celebrant la setmana de la lectura a l'escola. Per a avui hi havia previst realitzar el segon encontre lector. En el primer encontre lector cada padrí va llegir al seu fillol o fillola. Avui es tractava de que cada padrí llegira al seu fillol un conte editat per ells mateix. Ha estat una bona experiència d'expressió escrita perquè ha estat un procés molt engrescador: hi havia que fer esborranys, corregir vàries vegades, pensar en el format que tindria el conte, distribuir imatges i il·lustracions, dissenyar la coberta, i composar el conte. És a dir, tota una feina d'edició.

I avui era la prova de foc perquè els seus contes serien escoltats i per tant valorats. Hi havia un destinari real i això els ha motivat molt.

També m'ha arribat el fet que molts fillols estaven a l'expectativa per veure quina mena de contes els contarien els padrins i els preguntaven sovint a les mestres o a les mares.

Als encontres es produeixen moltes situacions perquè cadascú tria un lloc per no molestar als altres i se'n van tranquiliament a gaudir dels contes. De vegades els padrins són entremaliats i nerviosos i els padrins es queixen que no els fan cas, però la majoria es queden bocabadats escoltant. Després ha resultat curiós el vincle afectiu creat entre els més majors i els menuts, ja que es veuen pels corredors o inclús pel carrer i es saluden, es coneixen més i els majors adopten un paper com de protecció de cara al seu fillol de lectura.

Aquestes són les portades dels contes fets a la nostra classe, la de tercer A. Com que han quedat uns contes molt bonics en totes les classes, la propera setmana farem una exposició de contes per tots puguem gaudir de tots els contes. Si feu clic en la foto, la veureu clar.

dijous, 15 d’abril del 2010

PREMI VALE LA PENA

Ja fa alguns dies que ens han concedit el premi Vale la pena des del bloc Depasseig. El premi em fa moltíssima il·lusió, Moltes gràcies !




Hi ha unes regles que heu de seguir amb aquest premi, per favor:
Heu de col·locar aquest segell agraint al blocaire que us l´ha atorgat tot esmentant el seu bloc, de tal manera que si cliquen al segell els hi porte. Després heu de pensar en deu blocaires per fer-ne una cadena amb les mateixes regles, tot explicant lel mateix. Una vegada ho hàgeu pensat, cal posar els enllaços d´aquests blocs i demanar -los que seguesquen la cadena. Moltes gràcies.

La llista dels meus seleccionats és:

Aguja de marear

Literatura infantil y juvenil actual

Biblioteca Ceip Dulcinea del Toboso

Biblioteca ceip Port de Xàbia

La casa de Tomasa

Biblioteca ceip Sant Jordi

L'elefant Trompeta

Leer x leer

Librosfera

<>El blog de Miguel Calvillo

dimarts, 13 d’abril del 2010

DIA 2 D'ABRIL ( ONZE DIES MÉS TARD O LA REBEL·LIÓ DE BLOGGER)

L'estrambòtic títol de l'entrada es deu a que la vaig voler publicar el mateix dia 2 d'abril , dia del llibre infantil i juvenil però aquell dia el blogger no em deixava crear una nova entrada i em donava un codi d'error rar del tipus BXNNV7, que més bé s'assembla al nom que deuen tenir per als científics les naus espacials o algun petit planeta descobert recentment allà pels límits de l'univers. La qüestió és que no vaig poder publicar i des d'aquell dia fins avui he vullgut oblidar-me de l'ordinador per les vacances de pasqua.

Ja sabreu ( com em recorda Àngela en el comentari de l'entrada anterior), que el dia 2 d'abril es celebra el dia internacional del llibre infantil i juvenil, perquè va ser aquest dia quan va naixer l'escriptor Hans Christian Andersen.

Aquest any Espanya era l'encarregada de fer el cartell i el missatge. Noemí Villamuza ha fet aquest fantàstic cartell:



I el missatge, escrit per Eliacer Cansino el podeu llegir clicant al títol del missatge: