dimecres, 22 de maig del 2013

LLIBRES ACORDIÓ

L'aportació de les classes de 4rt a l'exposició "paraules per salvar el món" ha estat fer uns llibres acordió que vaig veure al bloc biblioabrazos. 
La idea era llegir quatre llibres, un per cadascun dels elements i després reflexar al llibre acordió alguna producció dels alumnes. Hem llegit "Wangari y los árboles de la paz", "pintar el aire", "el sol enllaunat" "el jardí curiós" i hem treballat poemes de diferents llibres sobre tots els elements. Ací tingueu el resultat. Crec que ens ha quedat ben lluït. Destaque entre totes les produccions alguns poemes visuals i alguns sols inventats.

dijous, 16 de maig del 2013

PARAULES PER SALVAR EL MÓN

Aquest és el nom que li hem posat al projecte que hem fet a la biblioteca de l'escola. Es tractava de recolzar el projecte Comenius que duu endavant l'escola sobre "el desenvolupament sostenible". Nosaltres s'hem ocupat de la vessant literària. Així, cada cicle ha pogut gaudir d'uns llibres seleccionats que tenien com a tema principal el sol, la terra, l'aigua i l'aire. Després cadascú ha fet un producció plàstica o literària al voltant del llibre o llibres escollits. Al mateix temps, i amb l'ajuda imprescindible d'unes mares ajudants de biblioteca, hem muntat una exposició amb tots els llibres escollits per a cada cicle.

El resultat ha estat un arbre central representant la vida, el fruit de la conjugació de terra, aigua, aire i el sol. També hi ha representat el senyor de l'aire, la pluja, etc. A més, hi ha un SOL POSITIU, on els alumnes que han vullgut, han posat dins dels rajos paraules positives vers el medi ambient o també per a la relació entre les persones.

També hi ha una secció d'ecojocs on hem posat un conjunt de jocs de taula per a que quan l'alumnat visite l'exposició faça unes activitats lúdiques que a més li serviran per tindre una excusa per escorcollar alguns dels llibres de l'exposició, i per veure els coneixements apresos en tot aquest projecte.

També per dinamitzar l'exposició hem començat el segon joc del personatge misteriós d'aquest any. El personatge misteriós és el protagonista d'un dels llibres que hi ha a l'exposició.

Al final ens ha quedat una exposició ben acolorida i amb moltes paraules que desitgem que servisca perquè els nostres alumnes ajuden a salvar el que ens queda del nostre món.


Voldria agraïr des del bloc l'ajuda que ens ha prestat Jaume Centelles amb informació sobre les exposicions creatives i també amb materials i idees que nosaltres hem adaptat per a la nostra exposició.
Gràcies Jaume.


I ara us demanem una mica d'ajuda. Volem que escriviu un comentari i ens deixeu les vostres paraules per salvar el món. Poden ser paraules soltes, o un poema vostre o d'un altre, o l'expressió del vostre sentiment vers la natura, remeis per contribuir a la seua conservació o per al desenvolupament sostenible, o també remeis per concienciar les persones... o fins i tot la solució definitiva per aturar la nostra bogeria i poder tornar a la terra el que és seu. Podeu si voleu inventar una màquina boja perquè pensem que l'humor pot ser part de la solució, un acròstic, una poesia visual, etc.


PARAULES PER SALVAR EL MÓN on PhotoPeach Paraules per salvar el món 2 on PhotoPeach