dijous, 22 d’abril del 2010

CONTES PER A L'APADRINAMENT LECTOR

Aquesta setmana estem celebrant la setmana de la lectura a l'escola. Per a avui hi havia previst realitzar el segon encontre lector. En el primer encontre lector cada padrí va llegir al seu fillol o fillola. Avui es tractava de que cada padrí llegira al seu fillol un conte editat per ells mateix. Ha estat una bona experiència d'expressió escrita perquè ha estat un procés molt engrescador: hi havia que fer esborranys, corregir vàries vegades, pensar en el format que tindria el conte, distribuir imatges i il·lustracions, dissenyar la coberta, i composar el conte. És a dir, tota una feina d'edició.

I avui era la prova de foc perquè els seus contes serien escoltats i per tant valorats. Hi havia un destinari real i això els ha motivat molt.

També m'ha arribat el fet que molts fillols estaven a l'expectativa per veure quina mena de contes els contarien els padrins i els preguntaven sovint a les mestres o a les mares.

Als encontres es produeixen moltes situacions perquè cadascú tria un lloc per no molestar als altres i se'n van tranquiliament a gaudir dels contes. De vegades els padrins són entremaliats i nerviosos i els padrins es queixen que no els fan cas, però la majoria es queden bocabadats escoltant. Després ha resultat curiós el vincle afectiu creat entre els més majors i els menuts, ja que es veuen pels corredors o inclús pel carrer i es saluden, es coneixen més i els majors adopten un paper com de protecció de cara al seu fillol de lectura.

Aquestes són les portades dels contes fets a la nostra classe, la de tercer A. Com que han quedat uns contes molt bonics en totes les classes, la propera setmana farem una exposició de contes per tots puguem gaudir de tots els contes. Si feu clic en la foto, la veureu clar.