divendres, 13 de juny del 2008

GUIA DE LECTURA: 125 ANYS DEL PINOTXO

Recorda que aquestes guies de lectura són una ajuda per tal que pugues triar els llibres que més t'agraden tenint en compte les teues preferències. Una vegada has elegit el tipus de llibre que més t'agrada, pots anar a la bibliteca municipal i agafar aquells que has escollit i preparar-te per a les vesprades caloroses de l'estiu. També pots acudir a alguna llibreria i comprar-lo per anar augmentant la teua llibreria personal. Pots fer primer un capbussó dins l'aigua per refrescar-te i després un altre dins d'un llibre per divertir-te, emocinar-te, riure, plorar, jugar, aprendre, dibuixar, contar, cantar, ...

"Segur que has escoltat moltes vegades la història d’en Pinotxo, un titella de fusta que es converteix en nen i a qui li creix el nas cada vegada que diu una mentida. Te’n recordes de totes les aventures que viu i com són els seus amics?

Pinotxo és un conte infantil creat per l'escriptor italià Claudio Collodi, l'any 1880. Va aparèixer per primera vegada a les pàgines d’un diari per a nens de Florència (Itàlia) anomenat "Giornale dei Bambini".

En aquella època era molt normal que es publiquessin les històries per capítols i va tenir tant d'èxit que l'any 1883 es va publicar el llibre sencer."

Ací tens un menú de lectura per tastar uns quants llibres de Pinotxo. No està gens malament per començar l'estiu, eh? Si t'abelleix pots escriure'm un comentari i dir-me quin sabor feien.

Si punxes en la imatge el veuràs més gran i t'el podràs imprimir.

En aquesta adreça trobaràs moltes coses interessants sobre Pinotxo: manualitats, jocs, altres webs, etc. Punca en la imatge i t'enllaçarà directament a la web.

I per acabar amb el Pinotxo ahí va un video amb unes imatges molt xules, on pots veure diferents versions de Pinotxo.