dilluns, 21 de març de 2011

LA FLOR MÉS BONICA DEL MÓN

Tot i que la primavera ha començat avui, a mi ja m'ha deixat la flor més bonica del món: la meua filla Àngela, que té 13 dies.

Avui, dia de la poesia vull recordar les paraules del poeta Pedro Mañas, quan parlava sobre el procés creatiu de la poesia en les I Jornades Nacionals de Poesia que es van celebrar en Cocentaina. Fent referència a aquest procés ens va dir que la poesia pot estar en qualsevol lloc, sols has de mirar el món de la manera adequada per veure la bellesa, la tristesa, o el que a cadascú li vaja diguent tot el que l'envolta. Aixó sí, cal prendre una actitud conscient per estar predisposat a escoltar o a veure una mica més enllà.

Avui, no puc deixar de mirar-me l'Àngela i el que m'inspira és felicitat.

Al llibre "Ciudad laberinto", que té el II Premi Internacional de Poesia per a Xiquets ciutat de Oriola, Pedro Mañas parla de com veu ell la ciutat que l'envolta. És un llibre de poemes que vos recomanem.


He pensat també que Àngela també havia de celebrar el dia de la poesia, així que li he cantat aquesta cançó de bressol popular valenciana que m'agrada molt. Tot i que no entendrà el que li cante, aquesta dolça melodia l'acaronarà i li proporcionarà una sensació de tranquilitat i de benestar. Així, desitge que vaja associant qualsevol text poètic amb la sensació de joc, de benestar, de plaer. Si cliqueu en la imatge la podreu escoltar en la pàgina "musiquetes"Feia temps que us volia parlar també d'un llibre que el poeta Pedro Villar i l'il·lustrador Pedro Villarejo han fet amb motiu del centenari del naixement de Miguel Hernández. En aquest llibre titulat "Miguel Hernández en 48 estampas" ens conten la vida de Miguel Hernández. El llibre es pot descarregar en pdf ( si cliqueu en la imatge), l'editorial libro de notas, sols demana 1 euro de donació per poder fer aquests projectes.

I per acabar aquest post poètic, us pose unes imatges que ens venen perfectes per recordar que avui comencem la primavera i celebrem el dia de la poesia. Les imatges les podeu veure al llibre de poesies "Volen versos" que va editar la biblioteca de Cocentaina en colaboraicó amb molts poetes i que trobareu al menú de la dreta del bloc a l'apartat "per navegar i llegir"
Alberto García Ariza4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, Manuel.
Ens ha agradat molt el teu bloc.
De Mireia M, Paula i Aitana Ga.

kirikú ha dit...

Enhorabona per la teua filleta. Tindre un fill és de les coses més grans que pot viure una persona. La sensació de plenitud i de felicitat són difícils d'expressar en paraules.

Manuel ha dit...

Hola Kirikú, la veritat és que estic gaudint molt de la filleta que ja té 22 dies.
Gràcies pel comentari.
Manuel

Manuel ha dit...

Mireia M., Paula i Aitana Garcia
a veure si el proper comentari em recomaneu algun llibre dels últims que heu llegit.

Manuel