divendres, 30 de setembre del 2011

EL DIMARTS 4 D'OCTUBRE OBRIM LA BIBLIOTECA

Després de passar el mes de setembre endreçant la biblioteca i pensant les activitats que farem aquest any, obrim el proper 4 d'octubre.

Algunes classes ja han anat a visitar la biblioteca i han fet les activitats de formació d'usuaris que han proposat els membres de la comissió de biblioteca.

A més, aquest any farem una petita celebració d'apertura de la biblioteca el proper dimarts 4 d'octubre. Al fil musical de l'escola posarem tot el dia algunes cançons relaciones amb els llibres, la biblioteca, els contes o la fantasia. Us avance algunes d'aquestes cançons ( Per escoltar les cançons prem en la imatge (si tens instal·lat l'spotify accediràs directament sinó l'hauràs d'instal·lar abans)



A més, aquest any us regalem un punt de lectura amb la mascota de la biblioteca, Denver Menjallibres, el logo de l'escola, i una poesia de Sàlvia que hem tret del llibre digital "Volen versos". Us pose ací els punts per si en voleu fer un altre per regalar a algun amic, als pares, o per si en voleu tindre més d'un. Cal que pinteu la part de davant i poseu el vostre nom.Cliqueu en les imatges i aleshores ho imprimiu.




La poesia que hem posat és de Salvia, autora del blog Poesia infantil i juvenil i bibliotecària de Cocentaina. La poesia està inclosa al llibre "Volen versos" d'on hem tret la poesia i d'on podreu llegir altres poesies que fan referència a la biblioteca i a la lectura.




A més, des de la biblioteca hem recomanat aquestes lectures per celebrar l'apertura de la biblioteca i enllarçar-les amb les activitats de formació d'usuaris.

Per al primer cicle hem recomanat la lectura de "León de biblioteca". Aquest llibre té unes il·lustracions fantàstiques. Un lleó curiós s'apropa a la biblioteca per escoltar contes, però haurà d'acomplir les normes de la biblioteca com els altres usuaris.


Per al segon cicle hem recomanat la lectura de "El segrest de la bibliotecària" on es conten les aventures que passaran entre el cap dels bandolers Salvador Dia d'Amor (ja, ja,.. com ha fet riure els alumnes de la meua classe el nom d'aquest bandoler) i la bibliotecària Miss Laburnumm.


Per al tercer cicle hem recomanat la lectura de "La bibliotecària de Basora". Es tracta d'una història real ocorreguda l'any 2003 a Basora, on la bibliotecària aconsegueix salvar gran part del fons de la biblioteca. Els mestres de tercer cicle han fet un presentació amb les il·lustracions del llibre que penjarem prompte al blog.



Tan sols ens queda felicitar a tots els bibliotecaris i bibliotecàries en aquest mes d'octubre que és el mes en què se celebra el dia de les biblioteques escolars.

I a tots els alumnes de l'escola us esperem a la biblioteca!

3 comentaris:

biblioabrazo ha dit...

Buen viaje para vuestra biblioteca!!

Un abrazo
Ana

Montse ha dit...

Fa dies que no viatjo virtualment cap a les vostres contrades. Aquest curs dedico gairebé tot el temps que dedicava al blog de la biblio al blog del cicle i a altres coses necessàries en aquest moment.

Desitjo que us vagi molt bé. Els llibres que has escollit són ideals. León de Biblioteca per a mi és un tresor. Encara no he llegit La bibliotecària de Basora. Ho tinc pendent.

Salut, Manuel i que gaudeixis de la il.lusió que encomanes.
Una abraçada des de lleida.

isabel ha dit...

Creo que es un buen comienzo.¡Enhorabuena'
Seguro que la presentación del libro "La bibliotecaria de Basora" os ha quedado estupenda, espero que la colguéis en el blog para echarle un vistazo.