dimarts, 11 de març del 2014

21 DE MARÇ DIA DE LA POESIA

Aquest és l'enèsim intent d'intentar dotar el bloc d'un mínim de continuitat però les circumtàncies m'ho posen difícil, perquè si fóra exclusivament per les meues ganes no deixaria que s'acumulara la pols damunt les entrades del bloc. I pensant-ho bé no és aquesta mala idea: inventar un gadget que simulara l'acumulació de pols en entrar a visitar algun bloc que fa temps que l'autor no actualitza: això estalviaria temps als lectors, i agreujaria la mala conciència de l'autor, que potser agafaria l'espolsador i es posaria mans a l'obra. 


El dia 21 de març és el dia de la poesía, i potser podem aprofitar aquest dia per reivindicar el valor de l'art. Ho dic perquè m'acabe d'enterar que possiblement el proper curs l'educació musical siga una assignatura optativa en primària. La veritat és que no hi ha res clar: optativa a què, ni qui tindrà la potestat d'elegir, ni què passarà amb els mestres d'educació musical, ni el més important, què passara amb tot el que aporta l'educació musical en la formació integral dels nostres alumnes, i que no em pararé a enumerar perquè em semblen evidents ( parle com a especilista en educación musical).


I per això, aprofitant el dia de la poesía podem llegir, o rellegir un dels meus àlbums preferits: Frederick, i fer-ne amb els alumnes una reflexió sobre el valor de l'art, i què ens aporta a les persones.

Vinga, Frederick, escalfan's amb la teua poesia en aquests dies grisos que pateix l'educació!!


Dos apunts més, Frederik és aquest mes el llibre recomanat en la nostra biblioteca. Està destacat en un expositor a l'entrada de la biblioteca.


Fa un temps vam parlar al bloc de Frederick http://guieslectures.blogspot.com.es/2010/11/frederick-i-les-jornades-de-poesia.HTML


Podeu fer els ratolilets del llibre amb aquestes plantilles que vam utilitzar nosaltres i fer una sessió completa a la biblio de conte+manualitat


 I en aquesta adreça un video del mateix Leo lionni explicant com fer el ratolí. El video pot servir tant per ensenyar qui és Leo Lionni, com per veure la tècnica plàstica que va utilitzar al llibre, i podeu intentar imitar.