dijous, 19 de novembre del 2009

VOLS LLEGIR...LLIBRES DE CAPUTXETES?

Ja tenim les imatges de l'animació sobre les caputxetes. Cal dir que aquesta animació ha estat una adaptació de l' activitat que van trobar ací:


Vam començar anunciant l'activitat a la vidrera, on vam posar el bosc per on anava Caputxeta camí de la casa de l'àvia i algunes il·lustracions que vam trobar al bloc Pinzellades al món. D'aquesta forma vam veure com cada il·lustrador havia pensat la seua pròpia Caputxeta.El que s'escolta és la cançó "Caperucita" de Ismael Serrano. ( si et canses d'escoltar-la o vols veure altres videos prem al cantó de dalt a l'esquerra sobre l'altaveu perque no s'escolte la música)





A la biblioteca hi havia una exposició de llibres que vam recollir entre els que teníem a la biblioteca de l'escola, molts altres que hem agafat en préstec de la biblioteca municipal i el llibre "El asunto de mis papás" que ens va deixar la biblioteca de Cocentaina. Ja vegeu que Caputxeta ens va fer l'honor de visitar l'exposició, inclús l`àvia i algunes amigues es van apropar per allí!


Aquests són els llibres que hi havia a l'exposició ( si premeu sobre els llibres que estan subratllats podeu veure algunes il·lustracions del llibre i un resum):

El asunto de mis papás

La pequeña caperucita africana

¡Te pille, caperucita! ( també està en valencià)

Érase veintiuna veces caperucita roja

Caperucita ( de Perspectiva editorial i Circulo de lectores)

Caputxeta vermella, verda, groga, blava i blanca

Cuentos en verso para niños perversos


Confundiendo historias


El gran llibre del llop ferotge


Fabián Negrin, Boca de lobo, ed. Thule

Charles Perrault, Cuentos completos de Charles Perrault, ed. Anaya

Caperucita roja, ed. La galera

J. y W. Grimm, Cuentos de niños y del hogar, ed. Anaya

Carles Cano, Caputxeta negra, ed. del Bullent

Rosa-Maria Colom, Caputxeta perversa, ed. Bromera

Caperucita roja, ed Molino

Cuentos y leyendas bilingües, Caperucita roja y los tres hijos del Zar, ed. Grupo cultura y futuro

Treballa el teu conte, la caputxeta vermella, ed. Parramón


A més, durant una setmana tota la música de la sirena de l'escola estava relacionada amb la caputxeta, i durant l'hora del pati vam veure alguns videos com aquests també relacionats amb la Caputxeta. Amb tot això volíem donar diferents visions al voltant del tema de la Caputxeta i diferents vessants estètiques, com en aquesta versió supermoderna que analitza i informa del més mínim detall de la història( com t'has quedat? Bocabadat?):



Als alumnes del primer cicle el cor els va fer un triple salt mortal quan van veure el llop va entrar per la porta de darrere de la classe cridant si algú havia vist Caputxeta. Fins a la classe de música van anar els dos:



En el primer i el segon cicle els mestres han llegit cada dia de la setmana un dels cinc contes del llibre: "Caputxeta vermella, verda, groga, blava i blanca" de Bruno Munari i Enrica Agostinelli. El llibre ens ha encantat!

Els alumnes de tercer cicle han llegit algunes de les divertides versions de contes clàssics entre elles la de Caputxeta, que en fa Roald Dahl en aquest llibre:


I ara, què? Doncs ara, cadascú s'ha d'inventar la seua pròpia Caputxeta i ens farà una descripció per saber millor com és. No tingueu ganes de veure totes les Caputxetes inventades??

3 comentaris:

Sàlvia ha dit...

Guau! Que xulíssim, Manuel! Ho comento en el blog com una activitat que ja s'ha fet a classe i que es pot fer en moltes més classes.
FELICITACIONS!
Ja es veurem. Hem quedat un dia, tots els del curset, per a visitar l'exposició de nadal (no recordo el dia, però t'avise: berenar i visita).
Besadetes a tú i als teus alumnes.

Manuel ha dit...

Hola Sàlvia,

gràcies pel comentari, m'alegre que t'agrade. Crec que amb aquesta activitat els alumnes han gaudit i hem treballat moltes coses.

Ens vegem aleshores per al berenar i l'exposició.

Salutacions ( els faré arribar les besadetes als alumnes).

Montse ha dit...

Gràcies pel vídeo de la Caputxeta "moderna". Viatja cap a Lleida.