dilluns, 11 d’abril del 2011

SETMANA DE LA LECTURA

La setmana passada vam celebrar a l'escola la setmana de la lectura. Us faig un resum i pose fotos d'unes quantes activitats. Algunes ja les havíem realitzat amb èxit altres anys i per això repetim: el que va bé no cal canviar-ho.

Els "top ten" de l'escola és una activitat que vam realitzat a principi de trimestre i que consistia a que cada classe triara els seus personatges favorits de literatura infantil. Les mestres d'infantil que sempre tenen bones idees i són destres per a l'artística han fet aquests dibuixos grans per decorar els corredors, i la gent de primària anem a aprofitar la idea i durant el tercer trimestre farem uns personatges amb la vostra ajuda per decorar la biblioteca que està molt gris, què us pareix?


Recordeu l'activitat de l'apadrinament lector que vam fer l'any passat? Doncs, aquest any l'hem tornat a fer però canviant algunes coses. Aprofitant l'activitat dels nostres personatges favorits de literatura cada padrí va fer una descripció del seu personatge. Un dia de la setmana passada es van encontrar els padrins i els fillols. Els padrins van llegir als seus fillols la seua descripció per veure si reconeixien el personatge. Després, els fillols, amb l'ajuda dels padrins el van dibuixar. Alguns parins van portar un peluix del seu personatge favorit per a que els fillols pogueren dibuixar-lo millor. Els padrins han fet molt bé les seues descripcions, ja que havíem treballat aquesta tipologia textual durant tot el trimestre, però el que més ens ha sorprés als padrins és que bé han dibuixat els fillols als personatges de literatura, inclús els d'infantil!!



Alguns padrins de quart van aprofitar un full de paper reciclat que van fer en un taller al jardí botànic de València per escriure la poesia de Fina Girbés "Un bon capbussó", altres els van regalar una rosa de paper




Aquest ha estat el segon encontre, perquè el primer el vam fer allà pel gener i cada padrí va llegir al seu fillol un conte que havía preparat prèviament en veu alta.



També hem tornat a fer l'activitat del bibliopati.

Hem fet el llibre gran. Enguany cada classe ha escrit una part d'un conte que tractava sobre uns esquimals que viatgen pel món per solucionar el problema del canvi climàtic, ja que s'estava fent. Us pose ací les portades de tots els anys que hem fet llibre gran que ja són uns quants. En un altre post us ensenyaré com ha quedat el llibre d'aquest any. Com que us agrada tant mirar i remirar els llibres els deixarem pels corredors tota la setmana que ve.
Tots els alumnes de l'escola hem anat a fer una visita a la biblioteca municipal on ens han contat un conte, hem vist una exposició sobre Enric Valor i una altra de llibres que ha enviat el Ministeri d'Educació pel treball que fem amb el llibre gran.

Sabeu que a la biblioteca de l'escola tinguem un llibre de rondalles que ens va dedicar i signar el mateix Enric Valor, allà per l'any 1983? Quin privilegi haver estat allí. Bé, en realitat sí estava per allí però com alumne i tan sols tenia 6 anys.