dilluns, 31 de gener de 2011

LA MALETA VIATGERA

Aquest any estem realitzant l'activitat de la maleta viatgera, per comprometre els pares en la formació lectora dels seus fills. De moment ens està agradant molt l'activitat i ha rodat per quasi tota la classe. Algunes mares també m'han dit que els ha agradat l'activitat.

A la maleta hi ha una dotzena de llibres que hem intentat que siguen el més divergents possible: diferents llengües ( hi ha d'anglés, castellà i valencià), de literatura, algun àlbum il·lustrat, un llibre de coneixement general, una revista infantil, un llibre de producció pròpia sobre els animals que vam fer l'any passat, un llibre CD amb cançons d'arreu del món, dos llibres de poesia infantil, un Camacuc i algun llibre curiós.Sense cap mena de dubte el llibre que més està agradant fins ara (fins i tot a les mare) és Madrechillona de Jutta Bauer ( si cliques en el seu nom recordaràs el que vam dir d'ella en el bloc. I es que aquest llibre no sols és apropiat per als xiquets sinó per als pares, per això trobe que és un bon llibre per llegir tota la familia junta. És un lllibre especial.

Al bloc soñando cuentos he trobat a Daniel, que conta d'una manera fantàstica tot i la seua curta edat ( fet que podem contrastar de manera científica per l'altura que hi ha entre els peus de Daniel i la el sòl) aquest conte. Em pareix molt bona i divertida la idea de contar el conte amb banda sonora: al calaix de les idees bones!Us pose alguns dels comentaris que em van arribant cada setmana amb la maleta viatgera. Aquests comentaris tenen molt de valor per a mi per veure si es va aprofitant l'activitat a casa, per replegar suggeriments o agraïments, en definitiva per fer una valoració de l'experiència:

Hola, sóc Adaya. M'han agradat moltíssim els llibres de la maleta viatgera. El ue més m'ha agradat és Madrechillona. A ma mare li ha agradat Poemes de sol i lluna i de dins d'eixe llibre el Romanç que més li ha agradat és La serra d'Espadà perquè tractava sobre l'amor. A mon pare li va agradar molt La lluna que riu i altres poemes. Al meu iaio li he llegit Mejillas rojas. ( Adaya)

Manuel sóc Mireia estan tots xulos però el que més m'ha agradat és Madrechillona i Los porqués de la naturaleza. A ma mare li ha agradat La lluna que riu i altres poemes. A la meua germana li ha gradat la revista Muy interesante junior. (Mireia Morant)

A ma mare el que més li ha agradat és el dels animals que hem fet nosaltrs perque dóna informació. El de Mejillas rojas també li ha agradat a ma mare. M'ha dit que se'n recorda quan els seus avis li contaven contes o històries. (Jonathan)

Hola Manuel, sóc Alicia i m'ha agradat molt la maleta viatgera perquè ens ha fet llefir un poc més del normal. ( Alicia)

...i també ens ha agradat els CD que hi havien en la maleta. La maleta viatgera es cansarà de tants viatges? Adeu! ( Txema ) Bona pregunta Txema! potser una bona llavor per escriure una bona història.

Com a mare també vull fer un comentari, dir-vos que aquest projecte ha sigut molt bonic, he gaudit molt aquesta setmana de llegir amb el meu fill i comentar les lectures amb la meua familia. No hauriem mai d'oblidar aquests moments i fer-los més sovint. Que mai ens cansem de llegir! Gràcies. (Maria José Molina. Mare de Txema).

... a ma mare li ha agradat Selma perquè li ha fet pensar en lo poc que necessitava per a la felicitat. (Diandra)


12 comentaris:

jose carlos ha dit...

RHola. Me llamo José Carlos.

Soy el maestro de este niño llamado DANIEL y uno de los autores del blog SOÑANDO CUENTOS.

Efectivamente, Daniel es un magnífico cuentacuentos y como bien habéis apreciado, tiene una corta edad. Concretamente 4 años.

De vez en cuando realizamos esta divertida actividad de contar cuentos con "efectos especiales". Estos sonidos los conseguimos con nuestra maquinita mágica, que en realidad (y esto entre nosotros) es un aparato llamado la "Factoría de los sonidos", que podéis adquirir en las tiendas de juguetes IMAGINARIUM.

Os inviitamos a pasar un rato divertido y conocer a los demás niños y niñas de la clase en nuestro blog de aula:

http://principitosmh.blogspot.com/

UN ABRAZO.

Anònim ha dit...

Daniel es un chico espavilado para la edad que tiene. Cuenta unos cuentos extraordinarios.¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿Jose Carlos, sólo cuenta cuentos Daniel o los demás tambien?????????????????..


AAAAAAADDDDDDDDIIIIIIIIIIIOOOOOOOOOOOS

Santi

Anònim ha dit...

Hola Manuel, soy Enrique me ha gustado mucho la maleta viajera,y los libros tambien.
Enrique.

Anònim ha dit...

Hola

Me a gustado mucho como contaba el cuento Daniel lo contaba dibertido y gracioso aunque tenga 4 años.AITANA GIRONÉS.

Anònim ha dit...

hola a mi me ha gustado mucho la idea de la maleta viagera.
Maria

Anònim ha dit...

Hola.

Me ha gustado mucho como ha contado Daniel aunque sea un niño de 3,4 o 6.
Aunque algunos no se lo crean.


De Aitana Ga.

Anònim ha dit...

La semana pasada tuve la maleta viajera y lo que mas me sorprendio fue que habia quentos de todo tipo:de poesia, de aventuras,revistas adaptadas a nuestra edad etc.Esta actividad me ha parecido muy interesante y creo que si continu-
aramos esta actividad haria que nos adaptemos a leer mas amenudo.¡¡¡Muy buena actividad Manuel!!!!


Àngel Castillo Martí

Anònim ha dit...

Hola me ha gustado mucho como Daniel cuenta el cuento de La madre chillona.
Seria un niño dotado,en fin es muy chulo.
Podriais poner mas videos de los otros niños
Adaya

Anònim ha dit...

Me ha justado mucho como a contado Daniel el cuento de madre chillona,
ademas la echpocicon me ha justado mucho todo lo que ha echo Danielcon la echpocicion i como a leido Daniel

Jonathan

Anònim ha dit...

Hola.Me ha gustado mucho como Daniel ha contado el cuento Madrechillona.Me a sorprendido que un nillo tan pequeño pudiera contar cuentos tan vien como Daniel.

Mireia Cantó

Anònim ha dit...

Manuel tu blog es muy bonito tiene cosas muy interesantes y es muy famoso.Daniel es un chico muy a vortunado y sabe contar cuento muy bien parece un esperto.Estos efectos acen parecer el cuento muy interesante.

nuria

Anònim ha dit...

Hola soy TXEMA .La maleta me ha gustado mucho no muchisimo .Y tambien DANIEL. Txema.