dilluns, 18 de febrer del 2008

ELS DRETS DEL LECTOR


Tin en compte que quan agafes un llibre tens uns DRETS que cal tenir presents per tal que la lectura siga el més divertida possible:

1. EL DRET A NO LLEGIR. Sí, clar. Pots decidir no llegir. Abans però, recorda que tens altres drets que et poden fer canviar d'idea.

2. EL DRET A SALTAR-TE LES PÀGINES. Sí, de vegades et trobes amb pàgines que no et resulten interessants, però vol dir això que et pedràs el final del llibre, tan sols per unes pagines?. Endavant!

3. EL DRET A NO ACABAR UN LLIBRE. No tots els llibres són del nostre gust. Tria el que més t'agrade, hi han llibres que parlen de tot allò que et pugues imaginar ( i si no és així, has descobert una bona idea per començar a escriure).

4. EL DRET A RELLEGIR. Si el que t'abelleix es tornar a recordar aquella història tan fantàstica que vas llegir, fes-ho!, com fas amb les teues pel·licules preferides.

5. EL DRET A LLEGIR EL QUE ET VINGA DE GUST. En aquesta pàgina trobaràs moltes recomanacions per triar el que més t'agrada.

6. EL DRET A ENGANXAR-SE A LA LECTURA. Aixó et passa quan comences a llegir i vas passant una pàgina darrera l´altra sense saber per quina pàgina vas (ni on estás)

7. EL DRET A LLEGIR ALLÀ ON PREFEREISQUES. Has agafat alguna vegada un llibre i t'ha agradat tant que has anat a totes bandes ( sí, ahí també) amb ell?

8. EL DRET A FULLEJAR. Pots tastar tots els llibres que vullgues: quin gust fan?

9. EL DRET A LLEGIR EN VEU ALTA.

10. EL DRET A LLEGIR, SIMPLEMENT. És una altra opció: pots veure la tele, jugar a la "play" i també llegir.

Aquests drets (jo els he canviat una mica) els va escriure Daniel Pennac.