dimecres, 22 d’octubre de 2008

MENJAR POÈTIC

Ja sabeu que demà, divendres 24 d'octubre per fi obrim la biblioteca després de molt de treball.
Per celebrar-ho els alumnes de segon cicle hem fet un "menjar poètic". Ahir vam anar a la biblioteca i vam seure en grups. Vam triar un cambrer en cada grup. El cambrer va repartir la carta amb el menú. Cada comensal podia triar un primer plat d'entre dos possibles, un segon plat també d'entre dos i unes postres. Tan sols hi havien dos requisits: no deixar al plat ni una molla, i menjar en silenci perquè sinó no es pot entrar en aquest restaurant.
Alguns volien tastar el plat del seu company i altres van voler repetir i com que de menjar en sobrava, doncs a menjar s'ha dit...
Sols vaig rebre una queixa. Els cambrers em digueren al final:
- I nosaltres què, no mengem?
I tenien tota la raó del món, els que més feina van fer i al final no podrien tastar aquelles delícies? Així que van elegir els plats que van voler i s'els van menjar.

Com a bon amfitrió els vaig presentar al cuiner d'aquestes saboroses receptes: el poeta Miquel Martí i Pol, i el llibre d'on podrien tastar aquestes i moltes altres receptes que es diu "Bon profit"





Algunes de les receptes:

ARRÒS BLANC

Ben apilotat,
l'arròs blanc fa plat,
i pot barrejar-s'hi
-no és cap disbarat-
tota llei de salses,
plàtan, ou ferrat,
verdures, formatge,
pollastre trinxat,
gambes i tonyina
i el que ve de grat,
per tal que resulti
un plat variat,
que l'arròs ho lliga
tot molt ben lligat.


OUS FERRATS

Quan es couen, quins esclats,
els ous ferrats,
fins i tot, si no es vigila,
poden fer alguns disbarats.
I un cop cuits, ben presentats,
els ous ferrats,
se'ls mengen sense ganyotes
fins i tot els desganats.



1 comentari:

Sàlvia ha dit...

És fantàstic l'alimentació poètica que estas donant als alumnes. Felicitacions a tots.
Per cert, el llibre que et vaig comentar és:
Nuria Albertí
Amanida de poemes
Publicacions de l'Abadia de Montserrat

Bon profit i besadetes