dilluns, 24 de novembre del 2008

EL MUSSOL MARRONET

En la classe de 4t estem treballant la descripció d'animals. Vaig demanar que em féren la descripció del mussol de la imatge i un alumne em va fer aquesta descripció. Què us pareix? A mi em sembla genial i amb un final molt poètic.


Marronet és el nom d'aquest mussol tant silenciós de la imatge. És un mussol molt gran perquè menja molts ratolins i un dia es va equivocar i quasi es menja al seu amic Blancatxo. També es cruspeix molts llibres, és un gran lector, sobretot de llibres d'aventures perquè sempre s'imagina que és ell el protagonista de les aventures. Així, un dia és Conan el bàrbar disparant fletxes als seus enemics, i un altre dia és Eustaci convertint-se en drac i navegant pels set mars.

El que més destaca de Marronet és el seu color marró tan obscur com les branques dels arbres, així pot camuflar-se molt bé. Marronet té unes potes tan xicotetes com les de les gallines però amb plomes als dits per evitar que aquestes es congelen. Té uns ulls grans i redons per a caçar i per a llegir millor, però tot ho veu en blanc i negre, no pot veure el color de les coses. També té una oïda excel·lent. El seu nas aguilenc subjecta les ulleres quan llig, a més amb les ales agafa molt bé els llibres.

Quan es cansa de llegir de nit, mentre tots els animalests intenten dormir amagats sota les plantes del bosc, Marronet allarga les seues ales i li fa pesigolles a la lluna.

Emili

1 comentari:

Sàlvia ha dit...

Emili, és fantàstic!
Besadetes