diumenge, 10 de gener del 2010

INFO K

Info K és un programa de TV3 (que malauradament no podem veure al País Valencià, menys mal que sempre ens quedarà internet) que he descobert a través de la seua web i que m'ha paregut molt interessant perquè és com una revista digital on es podeu informar sobre notícies, el temps, etc.




També ens fan recomanacions de llibres. De cada un d'ells pengen un video i ens podem fer una idea de que tracta i també de com són les il·lustracions. M'ha semblat genial. Com que aquest trimestre anem a treballar els contes en classe us passe aquesta ressenya i video sobre el llibre " Els contes de Le Fontaine"



El llibre "Les faules de La Fontaine" recull les faules més conegudes del francès Jean de La Fontaine.

La Fontaine va viure al segle XVII, i tot i ser poeta, es va fer famós per les faules que escrivia.

Les faules són contes en què els protagonistes acostumen a ser animals o objectes. Ja se n'explicaven a Mesopotàmia, 2.000 anys abans de Crist. També n'explicaven a l'època dels grecs i dels romans per educar els nens. I a l'Europa de l'Edat Mitjana servien per criticar les injustícies d'aquella societat.

De fet, les faules sempre s'han utilitzat per denunciar o ridiculitzar, a través dels animals, les maneres de fer que tenim a vegades els humans. Recorren als dobles sentits i acostumen a acabar amb un missatge per fer pensar en aquestes actituds, el que se'n diu "moral" o "moralina".




A més, hi ha una biblioteca de llibres classificats per temes: