dimarts, 2 de març del 2010

CONTES IL·LUSTRATS PER XIQUETS

Aquesta entrada us servirà per replegar diferents idees per a il·lustrar i editar el vostre conte. Els contes que escrivim i editem els els llegirem als companys de la classe de primer ( a veure si demà puc penjar les fotos del primer encontre que vam fer: de tot va haver!), així que, com que ja hem comprovat que són molt exigents haurem de fer un esforç per veure si els agraden els nostres contes.

La primera és una pàgina de l'Institut de Tecnologies Educatives ( vaja nom complex!) que ens ofereix una sèrie de contes dividits en tres blocs segons l'edat dels il·lustradors: de 3 a 5 anys, de 6 a 8 anys, i de 9 a 11 anys. En cada contes podem trobar els següents apartats:

- Contes dramatitzats. En aquest apartat podem escoltar el conte, és a dir, és el que nosaltre li diguem audiocontes.

- Activitats interactives. Per jugar amb diferents aspectes del conte.

- Activitats de plàstica.

- Fitxes.



Ara us ensenye uns contes fets al IES Francisco de los Ríos de Fernán Núñez (Córdoba, Andalucía). Ja sé que són alumnes majors però us pose aquest video i aquestes fotos perquè segur que podeu agafar alguna idea bona per a les vostres il·lustracions i sobre com editar el vostre conte:








A més, s'en recordeu de la fabulosa pàgina d'"una mà de contes"?, doncs he trobat aquest molt pareguda però en castellà. Es diu "Mil cuentos" i té més de sis-cents contes, i a més a més estan il·lustrats per xiquets, la qual cosa ens bé fenomenal per tindre un recull fantàstic de contes i il·lustracions. A més, tots aquest contes també els pots escoltar, són audiocontes.





Atenció a la veu de la narradora, això sí que és llegir amb entonació!! Si llegiu així al vostre fillol segur que es quedarà bocabadat. Premeu en la imatge i escoltareu aquest conte que a mi m'ha recordat al nostre Denver.


6 comentaris:

Stel.la ha dit...

Mil gràcies per tota aquesta informació tan valuosa de contes il.lustrats...!
:)

Unknown ha dit...

Manuel el teu blog hi ha hi porta 1.430.000 de visites lla he vist el conte de Laura Gallego anomenat Finis Mundi. Els videos tambe estan molt be la pagina anomenada www.milcuentos.com ja he entrat i la veritat es que esta prou be.
Auna pregunta el missatge que ha enviat Angela es la filla de Joan Enric.
M'agraria que penjares en la web les fotos que as fet m'entre que estaem contant als xiquets de 5 anys.
UN BES fERRAN

A comprat licipain un medicament per a que te s'ecure el refredat.
ADEU.....

Manuel ha dit...

Hola Ferran,

trobe que no tinc tantes visites com has dit al teu comentari, però ja saps que no importa tant la quantitat com la qualitat, així que el que m'alegra és que exalumnes com tu continuen entrant i comentant al bloc.

La que comenta sí és Àngela, la teua companya.

Ja he penjat fotos de l'activitat, no he trobat fotos teues perquè no podia fer-les a tots, però a veure si al proper encontre sí ixes.

Salutacions

Manuel ha dit...

Gràcies pel comentari Stel·la, m'alegre que el post et resulte interessant,

Salutacions

Unknown ha dit...

Hola Manuel ja he vist les fotos del divandres, estan molt bé.
M'han agradat molt.
Encara que jo no estic en elles. He vist a Jose Vidal, Angela, Maria, Josep, Emili i Mireia...
Espere que posses més llibres, però de fantasia, de terror i de risa.
Ha ja t'has pres licipain, be espere que t'haja fet efecte.
Un bes molt fort!!
FERRAN

jose luis regojo ha dit...

Crec que us pot interessar:
En Max i la seva ombra és una història entranyable entre un noi i la seva ombra, un diàleg on els silencis són més importants que les paraules. Un diàleg que aconsegueix donar respostes senzilles a preguntes que ens hem fet des que el món és món i que només els nens i nenes s'atreveixen a preguntar amb una innocent cruesa.
http://joseluisregojo.blogspot.com.es/2013/01/en-max-i-la-seva-ombra.html
jose luis