dijous, 23 de setembre del 2010

EL PUNTO


"El punto" és un llibre de Peter H. Reynolds que he descobert a través del blog de "La casa de Tomasa". I m'ha enganxat per diverses raons. El llibre transmet alguns missatges importants:

- "Haz sólo una marca y mira a donde te lleva". És el que em passa a mi per exemple. Que abans de posar-me a fer una feina em fa una mica de por pensar què sortirà de tot allò. Hi han tantes possibilitats per fer les coses que espanta un poc. Després quan comences, quan dones el primer pas, o fas el primer traç, tot va rodat. Les idees sorgixen. I tal vegada el resultat no es pareix en res a la idea primera que tenies al cap, però bé, és un altre igualment vàlid... i sempre tens la possibilitat de fer un nou traç o una nova marca.

- A mi també m'agradaria transmetre el missatge que li dóna la mestra a Vasthi i tindre la seua paciència infinita ( que de vegades es queda curta ) per animar a continuar una i una altra vegada, fins que tots arriben a pensar "ho puc fer" o "ho he fet molt bé" i al final puguen dir a un altre company: "t'ajude?".

El llibre el conta Luis Maria Pescetti, cantant i escriptor Argentí, que acaba de posar els condiments necessaris per a que tot lligue bé. Mireu el video. Feu un paronet. Escolteu. Gaudiu.

2 comentaris:

Sàlvia ha dit...

Vaig fer una animació lectora, sobre aquest llibre, que va quedar molt bé per a introduir als xiquets i xiquetes a la creació artística. Com es veurem a Montaverner (o no?) ja te l'explique.
Besadetes

Manuel ha dit...

Hola Sàlvia,

doncs sí que m'agradaria anar però no tinc molt de temps. De totes formes intentaré passar-me les vesprades que puga encara que no estiga apuntat al curs per saludar-vos i aprendre una mica més. M'agradarà molt saber com vas fer l'animació.
Una abraçada.
Manuel