dijous, 14 d’octubre del 2010

BENVINGUTS A LA BIBLIOTECA

Avui hem presentat la biblioteca a l'alumnat de primer. Mª Carmen, membre de l'equip de biblioteca, és la mestra que ha preparat aquesta sessió.

Els nens arriben a la porta de la biblioteca seguint el bibliocarril.


En la porta de la biblioteca Denver els dóna la benvinguda i els avisa que dins de la biblioteca hem d'estar en silenci.


Una vegada dins ens emportem una desagradable sorpresa: hi han llibres per tot arreu, fóra del seu lloc, inclús per terra. I és clar, això és un problema ben gros perquè des de principi de curs els encarregats de la biblioteca i Denver estem endreçant-la perquè tot estiga a punt per als xiquets i xiquetes de l'escola.

Denver ens dóna una pista sobre qui pot haver estat:

"Segurament han estat alguns xiquets que encara no s'han enterat que quan agafen qualsevol document l'han de deixar damunt de les taules de la biblioteca i no en qualsevol lloc i que hi ha que intentar deixar els llibres ben col·locats a les prestatgeries."

Bé, deixem passar aquesta mala estona... però si hi ha una cistella amb ous a la biblioteca, que hi haurà dins?

De dins dels ous van apareguent unes pistes...



I també cues llargues, boques amb dents afilades, potes grosses i verdes











Ho heu endevinat és DENVER MENJALLIBRES. Denver ens ajuda a endreçar la biblioteca i a preparar-vos algunes activitats. Per això ens vol dir algunes coses més sobre la biblioteca:

- Què podem fer a la biblioteca? Podem llegir, emportar-se llibres en préstec, fer consultes als ordinadors, escoltar música, etc.

- Què no podem fer a la biblioteca? No podem entrar cridant o menjant.

- Algun xiquet s'ha presentat voluntari per arreglar aquest desordre ( bé, futurs ajudants), però abans hem d'aprendre com estan els col·locats els llibres a la biblioteca:

- Hi han dos gran cartells a l'entrada de la biblioteca que ens avisem que els llibres d'imaginació ( contes, novel·les, còmic, poesia) estan a la dreta i que els llibre de coneixement els tenim a l'esquerra.


- On estan els llibres que corresponen a la nostra edat? Són els llibres que tenen una pegatina de color roig si estan en castellà i en tenen dues si estan en valencià.





5 comentaris:

Sàlvia ha dit...

M'ENCANTAAAAAAAAA! Bona singladura lectora.

Besadetes

Angela ha dit...

Es que Denver es especial!! no el cambieu mai!! imaginat el temps que ha passat a la biblioteca i encara no s'ha empassat tots el llibres!!

Anònim ha dit...

jo e llegit un llibre que es diu...
cocodril
cocollibre.tambe podria ser mascota igual com demver

ADAYA

Manuel ha dit...

Hola Àngela, m'encanta que no t'oblides del bloc i que faces un comentari de tant en tant.

Adaya, és veritat que Cocodril Cocollibre podria haver estat una bona mascota, però no sé jo si Denver veuria amb bons ulls això de tindre un ajudant.

Salutacions a les dues. Ens vegem demà pel cole.

Manuel

Angela ha dit...

de res home! si es que m'agrada pasarme no se ... es una conexio especial ha veure si m'explique...