dilluns, 2 d’abril del 2012

LLIBRE GRAN



A la nostra classe, per celebrar aquest dia hem acabat d'enllestir la nostra participació en el llibre gran. Enguany al llibre gran cada classe havia d'elegir un dels llibres de l'expoció sobre aliments que hi ha a la biblioteca i fer una adaptació perque foren saludables.

Nosaltres vam elegir el conte de "Les perdiuetes". La seua autora, Mariló Sanz, que és del nostre poble (Aielo de Malferit) ens va fer un visita durant la setmana de l'exposició per parlar-nos del conte de "les perdiuetes" i d'algunes experiencies al voltant del menjar que li havien passat en els seus viatges ( que és la seua altra passió, a banda de la lectura i l'escriptura).





La nostra adaptació es diu "Les perdiuetes" i des d'ací li'l volem dedicar. Esperem que t'agrade aquesta adaptació boja. Hem intentat conservar l'estructura i algunes expressions que ens feien molta risa ( sobretot aquells de "pare nostre i orinal"). Per la banda de darrere hem posat la recepta que hem introduit en la història. Aquesta li la dediquem a la nostra cuinera del menjador, Rosa, que també ha eixit en el nostre conte, i que també va fer alguna xarrada sobre la seua feina als companys de primer cicle.

Podeu llegir l'adaptació del conte ací baix.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Manuel i hola a tots els xiquets i xiquetes de la classe de tercer que heu fet esta adaptació tan rebonica i original del meu conte “ les perdiutes”.

Ha sigut una inesperada sorpresa llegir com de sobte he passat d’autora del conte a formar part d’ell com protagonista. I m’ho he passat molt bé imaginat-me com fugia corrents amb la cara d’espantada per saber que en lloc del lluç anava a menjar serp.

Enhorabona per la iniciativa i pel treball fet, endavant seguiu inventant, segui escrivint, no pareu mai tampoc de llegir.
Mariló Sanz.

Manuel ha dit...

Hola Mariló,

aprofite la represa al treball per contestar el teu comentari que em va agafar al final del trimestre i amb moltes coses per enllestir.

El teu comentari l'he llegit a classe i els ha agradat molt als meus alumnes.

El dia 23 d'abril fem a l'escola un homenatge a Mª Carmen Morales, la nostra companya. He vist a les activitats de la setmana de la lectura que era el dia en que contaves el conte que t'estaves preparant, així que, malaraudament no podré assistir. A veure si puc anar a alguna altra activitat, perquè justament aquesta setmana també estic fent un curset al Cefire d'Ontinyent.

Fins ara.

Manuel

ferran belda vidal ha dit...

Quina versio mes bonica de "Les perdiuetes".
He estant pegant una miraeta pal blog i m'agradat molt especialment es kuentacuentos.
Segiu aixi.
Estic molt content de l'homenatge que li fareu aquesta setmana ,ja que va ser tutora meua durant 2 anys.