dimarts, 11 de març de 2014

LA VOLTA AL MÓN DE LA FANTASIA

Aquest segon trimestre estem d'aventures a la biblioteca. És el tema que hem elegit per l'animació d'aquest trimestre, i hem utilitzat Denver i els seues arxienemics de la biblioteca com a leivmotiv de l'activitat.

Aquesta és la carta de motivació que hem enviat per correu electrònic a tots els mestres. Denver també  utilitza les noves tecnologies, i com que des d'aquest curs totes les aules tenen canó d'imatge ens ve fenomenal perquè ens facilita molt la feina poder enviar missatges als alumnes per correu electrònic i que els projecten els tutors a les aules.L'activitat l'hem anomenat "La volta al món de la Fantasia" perquè s'hem centrat en els llocs on passen totes aquelles aventures extraordinàries. Des de la biblioteca hem donat una sèrie de possibles activitats a realitzar i cada cicle ha elegit i seqüenciat les activitats triades.

Al segon cicle hem elegit inventar-se el nostre propi país i a la nostra classe, la de tercer C, ja el tenim. Es tracta del País de la Rap Sodia. La idea va sorgir perquè tinc a l'aula uns fenòmens ballant rap. Poc a poc hem anat donant-li forma al país i definit les seues característiques. Al final ja ho tenim enllestit i en la propera entrada us mostraré com ha quedat plasmat el nostre país a la paret de la nostra classe.

De moment ja tenim en CALENDARIO RAPSOSIANO,  que és una activitat d'escritptura que naix aprofitant també la salutació que els meus "raperos" fan entre ells, que em van ensenyar un dia al pati i que em va fer molta gràcia: " Pu, pu, puchero, te quiero en enero y en febrero"

CALENDARIO RAPSODIANO

Pu pu puchero, te quiero
en enero y en febrero

En marzo, 
te doy un abrazo.

En abril,
mil secretos que decir.

En mayo,
te veo y me desmayo

En junio y en julio
lágrimas de amor como un diluvio

En agosto,
te beso el rostro

En septiembre,
el amor siembre

El octubre,
el amor me cubre

El noviembre y en diciembre
que no haya hambre

Y DURANTE TODO EL AÑO
QUE NO HAYA ENGAÑO.

Us sona el poema? Està fet imitant un poema de Glora Fuertes, "Los doce meses", que podeu trobar en aquesta guia de lectura que va publicar el CEPLI (Centro de Estudios de Promoción de la Lectura y Literatura Infantil). El document es diu "Versos que saben a Gloria"