diumenge, 11 de maig del 2014

ESTHER DE LORENZO

Ja fa algun temps vaig escoltar Esther de Lorenzo en el programa de Radio Nacional d'Espanya "Contando cuentos". D'aquest programa em va agradar la veu agradable d'Esther, allunyada de la nyonyeria ( escolteu quina velocitat li dona de vegades a les seues narracions!), sinó més bé al contrari, amb una mica d'"incorreció" i atreviment que s'intueix en les seues divertides narracions, que sonoritza molt bé utilitzant diferents recusos expressius. A més, m'agrada molt la cançó introductoria de cada conte, i la cançó final, que sol ser una cançó popular, o bastant coneguda i que fa referència al tema tractat. A la banda de la dreta d'aquest bloc hi ha una mena de biblioteca creada pel blog de la biblioteca Gerardo Diego, on es poden escoltar alguns contes.

A més, té un altre espai que es diu "biblioteca básica", on parla de diferents autors i de les seues obres. En definitiva es fa una selecció de lectures infantils i per a adults, però sovint es nota la seua debilitat cap a la Lij. Ací us pose un podscat del programa dedicat al llibre "El tesoro de Barracuda", de lectura aconsellada a partir dels 8 anys, i que ha rebut el premi Barco de Vapor 2014. L'autora és Llanos Campos Martínez,



Ara també he descobert que Esther de Lorenzo té un petit espai tots els dimarts, dins del programa "Esto me suena. Las tardes del ciudadano Garcia", on recomana llibres de literatura infantil i juvenil.
El programa dura tres o quatre hores, i a mi sempre em passa que l'Esther comença a dir la seua recomanació cap a les 17:45, que és l'hora en què estic dins del meu cotxe, escoltant la radio i decidint-me entre acabar d'escoltar la recomanació o entrar a arreplegar la meua filla. Tranquils, normalment entre a replegar-la. Per sort, comptem amb els podscat del programa. Busquem un dimarts qualsevol avancem cap a les 17: 45 i escoltem...

En la web del programa divideixen els podscat per hores. L'intervenció d'Esther es troba en la tercera hora del programa a partir del minut 40 més o menys.