dilluns, 28 de juny del 2010

TERCER ENCONTRE D'APADRINAMENT LECTOR I FESTA FI DE CURS

El dia 22 de juny vam realitzar l'ultim encontre d'apadrinament lector d'aquest any. Com que era l'últim dia d'escola vam voler que tinguera un caràcter lúdic, així que el vam organitzar com un gran joc on estaven implicats tots els mestres, alumnes i molts pares que ens van ajudar en els diferents tallers.

Es tractava de que cada agrupament padrí-fillol realitzara 6 tallers diferents durant el matí, que feien referència a contes populars. A més, cada parella havía de decorar una flor amb els seus noms i amb els títols del contes que havíen contat i escoltat en els anteriors encontres, per al final fer un jardí de flors literari.

Abans de començar amb els tallers tots els alumnes vam eixir al pati per a ballar una dansa que ens van ensenyar Empar i Miquel: "la polca del papà"



Els tallers que vam realitzar van ser els següents:

1. Memory. Fer parelles de personatges en les targetes que hi havien en la taula.

2. Juntar els fragments d'una poesia i comprovar el resultat amb l'original, o muntar un trencaclosques de diferents escenes de contes.

3. Tragaboles. En diferents boles hi havia escrit el nom d'alguns personatges de contes que havien d'encertar al tragaboles segons un codi de colors.

4. Buscar en tres capses diferents personatges i agrupar-los segons per contes.

5. Els padrins llegien fragments breus de contes i els fillols havíen d'esbrinar de quin conte es tractava.

6. Fer titiricontes. Pintar diferents personantges i engarxar-los en un pal. Després poden escriure el conte per la banda de darrere, per poder-lo llegir mentre ensenyen la titella o qui escolta el conte.




S'ho hem passat d'allò més bé!

Gaudiu de l'estiu, descanseu... i llegiu!

P.D. Com que sé que allò de fer la migdiada no us agrada massa, us pose un encanteri per a que us passe el més ràpidament possible ( jo l'he provat i funciona de meravella!):

HECHIZO PARA QUE SE PASE LA HORA DE LA SIESTA
(Cecilia Pisos)
Buscas un libro, lo abres,
lees la historia de adentro,
y en cuanto no te des cuenta,
terminó la siesta, ¡tiempo!

8 comentaris:

Montse ha dit...

Penso que aquesta trobada és una activitat a imitar.
Intentaré recordar-la i treure'', el suc que vagi bé a la meva escola.
Gràcies Manuel.

gercarreras ha dit...

Gràcies per compartir la vostra experiència. El curs vinent volem posar en pràctica l'apadrinament lector a la nostra escola i m'ha agradat molt la vostra trobada.

Manuel ha dit...

Hola Montse i Ger Carreras.

A nosaltres ens ha agradat molt l'activitat i el proper any la tornarem a fer. De segur que a vosaltres també us agrada, perquè es creen uns vincles afectius entre els alumnes molt interessants, a més del foment lector, és clar.

Bon estiu!

kirikú ha dit...

Hola Manuel,

M'agrada molt el teu blog, el seguisc i el recomane.

Voldria contactar amb tu per a preguntar-te alguens coses. Envia'm, si vols, la teua adreça de correu electrònic a: ampapintorestruch@gmail.com

Sóc mare d'alumnes del CEIP Pintor Estruch de Manuel, ... també sóc bibliotecària, i d'això vull preguntar-te, de biblioteques escolars ...

Ciao i gràcies

Unknown ha dit...

MANUEL ARA QUE ESTEM EN ESTIU SERIA UNA BONA IDEA QUE POSARES LLIBRES RECOMANATS PER ASEURES VAIX DE UN ARBRE I A LA SOMBRA LLEGIRSELO.

ferran


Que pases un bon estiu.
adeu

Angela ha dit...

La veritat es que va ser divertit, va estar be.
Ara estic llegime un llibre que esta molt be es diu: El circo de los Extraños

Bon Estiu , Manuel

Manuel ha dit...

Hola Àngela i Ferran!!

Disculpeu que us conteste tan tard però fa alguns dies que no entrava al bloc, us hauré de fer seguidors oficials del bloc a tots dos.

Ferran tens raó, no aniria mal fer unes quantes recomanacions i ho tenia pensat però amb el final de curs que he tingut carregat de feina no m`ha donat temps. De qualsevol forma potser encara faça alguna cosa.

Àngela no coneixia el llibre " el circulo de los extraños". L'he buscat a internet i he vist que tracta sobre vampirs, no? Estan de moda aquests xuclasangs, potser dintre de poc arribem a veure en la tele algun dietista que recomane un got de sang al dia per controlar el colesterol!

MOLT BON ESTIU I BONES LECTURES.

elisabet ha dit...

Manuel, m'agradaria posar-me en contacte amb tu per fer-te una proposta.
Em pots escriure a:
elisabetrc@gmail.com
Gràcies!!

Eli