diumenge, 28 d’octubre de 2012

TOTS SANTS (amb castanyes)

La biblioteca de l'escola ja está enllestida per celebrar la festa de Tots Sants. Aprofiteu per veure l'exposició que hi ha i preparar els vostres històries de por per contar a la biblioteca. Recordeu que us podeu apuntar al suro de la biblioteca per contar els vostres contes i que ho podreu fer durant els propers dies 29,30 i 31 de novembre a l'hora del pati.

Com vaig dir en una entrada anterior, trobe que podem recuperar algunes de les nostres espantacriatures que per cert, en tenim unes quantes. A la contracoberta del llibre "El cavaller del clot de l'infern", que conta una història perfecta per a aquests dies, he trobat aquestes paraules:

És una llegenda de por i de misteri, una de les llegendes de morts i apareguts que abans la gent explicava a la vora del foc, sobretot per Tots Sants, i que ara hem d'explicar per escrit, abnas no se'n perdi la mena.

Aquesta és exactament la meua intenció. A la nostra classe, hem fet un treball d'investigació i d'escripura al voltant de les llegendes del poble. Algunes d'elles són històries de por i les contarem a la biblioteca com per exemple: "L'home de Raval", "La mesquita" o " La casa de la por". Hem aprés molt de la història d'Aielo. Per exemple, hem entés que moltes llegendes relaten una sèrie de pors que tenien la seua fonamentació real, com per exemple l'expansió de la còlera a principis del segle XVIII per tota la Vall d'Albaida. Hem fet ja el procés de producció i prompte penjarem el llibre que estem enllestint.

Altres llibres on podreu trobar històries nostres de por són :

- "El cavaller del clot de l'infern". Teresa Durán. Edicions de la Magrana, 1986. ( no he trobat imatges".

- També podeu llegir algunes de les llegendes del la campanya "llegir en valencià" que ha editat l'editorial Bromera. Algunes d'elles són ideals per contar arar per Tots Sants: "La cova de l'encantada", "les bruixes de Planes", etc.Pots consultar més informació sobre aquesta campanya punxant sobre la imatge de baix.Dins dels reculls de llegendes valencianes d'Enric Valor o en les adaptacions de Rosa Serrano també encontraràs llegendes terrorífiques. Com per exemple aquesta, "i queixalets també"


Albert Jané. Lumen, 2007Ana Cristina Herreros. Siruela, 2008. Aquest llibre va rebre un premi per ser el millor editat del 2008


Al club Kiriko, han fet una selecció de llibres que tenen les bruixes com a protagonistes. Punxa en la imatge veure més informació.Sobre el tema de la por hi ha moltíssims llibres a la biblioteca i publicats. I és que hi ha moltes  pors: por a l'obscuritat, por a les històries de por, por als esquelets, por a la por, por a l'escola, etc.

No estem a allargar aquest post, que s'ha fet massa llarg ( però no tingueu por...que ningú et menjarà o et rostirà si no l'acabes de llegir).

Destacarem, però, aquest llibre de Raquel Cané, "el libro del miedo"

I aquest booktrailer del llibre "encender la noche", d'una il·lustradora que m'agrada molt: Noemí Villamuza.