divendres, 28 de desembre del 2012

RECOMANACIONS DE LECTURES PER A PRIMÀRIA. NADAL 2012

Com ja heu pogut comprovar, aquest any la guia de lectura és diferent. No us hem donat fotocopiades de les nostres recomanacions sinó que us hem donat açò:




Una bombeta de les antigues ( ja no se'n poden comprar, menys mal) d'aquelles que consumien tanta energia, dins de la qual creix un arbre frondós rodejat d'una plana i amb un cel blau que s'intueix poc o gens contaminat. En definitiva, la visió d'una paisatge poc modificat per l'home, ben cuidat. És el símbol de que el desenvolupament pot ser sostenible, de que tothom necessita llum elèctrica a les cases però que podem fer un consum responsable, no gastant més del necessari i assumint certes conductes que faran que no malbaratem els nostres recursos.

La veritat és que trobe certa contradicció en l'expressió desenvolupament sostenible, perquè potser per no acabar de fer malbé la Terra el que cal és parar una mica el progrés i inclús, en certes coses, tornar enrere. Per això, la imatge també té certa contradicció.

Tot açò em planteja un dubte superimportant: ara quan un personatge té una idea en un còmic es representa com sempre, amb aquestes bombetes o amb les de baix consum?

La nostra contribució al desenvolupament sostenible ha estat fer aquesta guia de lectura digital, perquè hem estalviat un munt de fulls. Hem tingut en compte que la gran majoria de vosaltres disposa de connexió a internet a casa i que la resta ho podia consultar a la biblioteca municipal. Aquesta versió digital té moltes ventatges com ara:

- La primera i principal és la que ja hem esmentat: l'estalvi de paper.

- La segona és que sempre la tindreu disponible en línia i no s'arrisqueu a que la guia de lectura servisca de base per als incipients experiments artístics dels vostres germanets menuts, o que l'agafe algun familiar despistat per encredre la llar el dia de nadal. 

- La tercera és que hi ha moltes editorials que faciliten la lectura de les primeres pàgines dels llibres, o imatges de les il·lustracions o inclús booktrailers. Tot açò es pot incloure fàcilment en aquesta guia digital.

- La quarta és que pot fomentar la vostra participació. Des de la biblioteca de l'escola confeccionem aquesta guia per facilitar-vos la tasca d'elegir llibres de qualitat que pugau incloure en la vostra carta als reis. Però sempre ens queda el dubte de: A QUANTES FAMÍLIES ELS HA RESULTAT ÚTIL AQUESTA GUÍA? QUANTES LES HAN CONSULTAT? Per aixó us demane que si heu consultat 
 la guia feu un petit comentari al final d'aquest post per indicar simplement que heu consultat la guia i si us ha resultat útil. Gràcies.

Piqueu en aquests enllaços per accedir a les guies de lectura de cada cicle. 

- GUIA DE LECTURA DEL PRIMER CICLE. NADAL 2012.

- GUIA DE LECTURA DEL SEGON CICLE. NADAL 2012.

- GUIA DE LECTURA DEL TERCER CICLE. NADAL 2012


Il·lustració de Claire Fletcher