divendres, 28 de desembre del 2012

RECOMANACIONS TERCER CICLE. NADAL 2012

1. ESTOY DETRÁS DE TI Y OTROS CUENTOS DE TERROR. Manuel Alonso/ Alfredo Cáceres. Ed. SM 2012



2. LA LLEGENDA DEL REI ARTUR I ELS SEUS CAVALLERS, Antoni Dalmases, Il·l. Pere Ginard, Editorial Combel.



3. LOS SECRETOS DE LOS MONSTRUOS. Libby Hamilton



Podríamos decir que es un libro algo sucio, con muchos monstruos cochinos que habitan en lugares poco convenientes. Juego y diversión. Ilustraciones sorprendentes con muchas solapas para levantar. Bajo la apariencia de un libro informativo, se aborda la fantasía de poder convertirse en un experto en monstruos de todas las formas y colores.






 4. ROSA CARAMEL. Adela Turín/ Nella Bosnia. Ed. Kalandraka.
( està disponible en català i en castellà)

L'editorial Kalandraka ha estat guardonada aquest any, amb el premi al millor treball editorial i cultural 2012. Cal tindre-ho en compte perquè això suposa que de partida tenim assegurades unes qualitats literàries i d'edició
 Tot i que és un àlbum il·lustrat que ve recomanat per a segon cicle l'he posat aci, al tercer cicle perquè està inclós dins d'unes recomanacions de Nadal, i com que se suposa que aquestes dates els pares teinm més temps per compartir amb els nostres fills ( un dels millors regals que els podem fer!!), podem gaudir de la lectura d'aquest àlbum i parlar, comentar, discutir, riure, emocionar-se, etc... junts.




MERAVELLES. Brian Selznick Ed. Cruïlla

Novel·la gràfica del creador de La invenció de l'Hugo Cabret que, alternant text i il·lustració, ens trasllada al fascinant ambient de les grans col·leccions de curiositats dels museus del s. XIX.




Escolta com en Brian, va anar ideant aquest llibre:

PARAULES PER DIR COM SOM. Carme Alcovero. Òscar Julve. Ed. Barcanova

Locucions, frases fetes, adjectius qualificatius, sinònims, maneres de dir, comparacions i metàfores serveixen per dibuixar el caràcter de les persones d’una manera rica i precisa. Uns dibuixos, divertits i dinàmics, acompanyen les descripcions.