dijous, 16 de maig de 2013

PARAULES PER SALVAR EL MÓN

Aquest és el nom que li hem posat al projecte que hem fet a la biblioteca de l'escola. Es tractava de recolzar el projecte Comenius que duu endavant l'escola sobre "el desenvolupament sostenible". Nosaltres s'hem ocupat de la vessant literària. Així, cada cicle ha pogut gaudir d'uns llibres seleccionats que tenien com a tema principal el sol, la terra, l'aigua i l'aire. Després cadascú ha fet un producció plàstica o literària al voltant del llibre o llibres escollits. Al mateix temps, i amb l'ajuda imprescindible d'unes mares ajudants de biblioteca, hem muntat una exposició amb tots els llibres escollits per a cada cicle.

El resultat ha estat un arbre central representant la vida, el fruit de la conjugació de terra, aigua, aire i el sol. També hi ha representat el senyor de l'aire, la pluja, etc. A més, hi ha un SOL POSITIU, on els alumnes que han vullgut, han posat dins dels rajos paraules positives vers el medi ambient o també per a la relació entre les persones.

També hi ha una secció d'ecojocs on hem posat un conjunt de jocs de taula per a que quan l'alumnat visite l'exposició faça unes activitats lúdiques que a més li serviran per tindre una excusa per escorcollar alguns dels llibres de l'exposició, i per veure els coneixements apresos en tot aquest projecte.

També per dinamitzar l'exposició hem començat el segon joc del personatge misteriós d'aquest any. El personatge misteriós és el protagonista d'un dels llibres que hi ha a l'exposició.

Al final ens ha quedat una exposició ben acolorida i amb moltes paraules que desitgem que servisca perquè els nostres alumnes ajuden a salvar el que ens queda del nostre món.


Voldria agraïr des del bloc l'ajuda que ens ha prestat Jaume Centelles amb informació sobre les exposicions creatives i també amb materials i idees que nosaltres hem adaptat per a la nostra exposició.
Gràcies Jaume.


I ara us demanem una mica d'ajuda. Volem que escriviu un comentari i ens deixeu les vostres paraules per salvar el món. Poden ser paraules soltes, o un poema vostre o d'un altre, o l'expressió del vostre sentiment vers la natura, remeis per contribuir a la seua conservació o per al desenvolupament sostenible, o també remeis per concienciar les persones... o fins i tot la solució definitiva per aturar la nostra bogeria i poder tornar a la terra el que és seu. Podeu si voleu inventar una màquina boja perquè pensem que l'humor pot ser part de la solució, un acròstic, una poesia visual, etc.


PARAULES PER SALVAR EL MÓN on PhotoPeach Paraules per salvar el món 2 on PhotoPeach

7 comentaris:

doloretes ha dit...

La palabra PALABRA es la más fuerte de todas las que existen. A través de la palabra podemos conseguir todo aquello que queramos y si no lo conseguimos, no nos quedaremos vacíos de esperanza. La apalabra es el mayor arma tanto para amar como para la destrucción, para avanzar como para involucionar, para la paz como para la guerra. Usemos la palabra para lo positivo. La PALABRA nos hace buenos.
Un abrazo.

Daniel Martín Castellano ha dit...

Cuando una iniciativa persigue la reflexión de niños y niñas, ya está salvando al mundo; sobre todo, porque en ese momento se nos quita el miedo de soñar.

Daniel Martín Castellano ha dit...

http://animalecblog.blogspot.com.es/2013/05/palabras-para-salvar-al-mundo.html

Manuel ha dit...

Gràcies Doloretes i Daniel per les vostres paraules.

Manuel

biblioabrazo ha dit...

Hay muchas palabras enormes, pero en esta ocasión y haciéndonos cómplices de las bibliotecas, comparto la palabra CUENTOS. Con ellos alentamos la capacidad de sentir, de conmovernos ante la fragilidad o la belleza,de prolongar el mundo de la ternura de la infancia, de acercarnos a otro lenguaje y de encontrarnos un mundo más justo.
Ana Nebreda

Anònim ha dit...

Os mando la palabra ÁRBOL. Es una de las que puede salvar el mundo, sin duda. Primera observación: cada semilla guarda un árbol en su interior; un “estuche” tan pequeño tiene esa enorme potencialidad. Segunda observación: cada árbol que nace y crece sujeta la tierra, evapora agua, devuelve oxígeno, proporciona frutos, ofrece sombra, sirve de refugio, invita a la conversación bajo su copa... Tercera y última observación: si llega el caso, muere de pie, nunca de rodillas y de su madera, de su leña, el ser humano hará los últimos aprovechamientos. Los árboles sí pueden salvar al mundo; tendríamos que plantarlos incesantemente.
Mariano Coronas

Manuel ha dit...

Gracias Ana y Mariano por vuestras palabras ( y vuestro tiempo).

Manuel